Bruno Boban preminuo na terenu

2

  Upaljeni lampaši metar od ruba kaznenog prostora na zapadnoj strani igrališta i crna zastava na ulazu u stadion nijemi su svjedoci užasne tragedije na utakmici između domaće Marsonije i požeške Slavonije, piše 24sata.hr.

Na stadionu Marsonije nije jučer bilo nikoga, telefoni su bili ugašeni, prevelika je tuga zbog odlaska Brune Bobana, njihova najboljeg strijelca, omiljenog u svlačionici... Suigrači, treneri, ali i navijači, i dan poslije bili su u šoku i nevjerici, uplakani.

Velika tuga, naravno, vlada i u njegovoj Velikoj. Prije nekoliko dana pokopali su sumještanku (22), a danas će pokopati Brunu Bobana (25), mladog nogometaša Marsonije koji je tragično preminuo u subotu tijekom utakmice protiv Slavonije iz Požege, iz koje je Boban u Slavonski Brod došao u proljeće prošle godine.

Bolje u Brod nego ići van

- Bio je dijete Velike, jako dobro dijete, marljivo i veselo, momak koji je volio život. Kao i svi mladi, imao je puno planova, volio je nogomet iznad svega, oduvijek se nadao da će on i njegov brat Gabrijel jednog dana zaigrati za neki od hrvatskih prvoligaša - ispričao nam je prijatelj obitelji Boban i nastavio:

- Još se nije oporavio niti od očeve smrti, koji je umro u studenom prošle godine, sve je još friško i bolno, a posebno za njegovu majku Katicu. Bruno je živio je s njom jer braća Mario i Gabrijel su, kao i njegove dvije sestre, zasnovali svoje obitelji. On joj je bio desna ruka - ispričao je prijatelj obitelji Boban dodajući kako je Bruno mogao otići u Austriji ili Njemačku, nudili su mu dobre uvjete, ali on nije htio otići iz Slavonije.

Otišao je u Slavonski Brod kako bi se nakon svake utakmice ili treninga vratio kući majci. Brat Gabrijel, napadač Osijeka, u subotu je bio u Velikoj jer je njegov klub ondje igrao prijateljsku utakmicu s Krupom, klubom iz okolice Banje Luke. Ondje ga je zatekla strašna vijest da je njegovu bratu pozlilo na utakmici. Odmah je odjurio u Slavonski Brod, no brata, nažalost, nije zatekao živog. Zatekao je samo uplakanog šogora Rezu, golmana Slavonije, pred čijim je očima umirao najmlađi brat njegove supruge.

Obdukcija pa sprovod

Gabrijel ništa ne govori, samo hoda uokolo i traži odgovor na pitanje što se dogodilo, zašto je na zelenom travnjaku umro njegov mlađi brat. Obdukcija u ponedjeljak pokazat će se zbog čega je umro mladi nogometaš, a nakon toga će ga prevesti u njegovu Veliku, u mrtvačnicu na mjesnom groblju, po želji majke, koja se želi u samoći oprostiti od svoga najmlađeg sina.

Prijatelji, kolege iz mnogih klubova iz Hrvatske doći će u Veliku ispratiti na vječni počinak mladog suigrača. Pokop Brune Bobana je u ponedjeljak u 15.30 sati na groblju u Velikoj.

Gledajući snimku tragičnog stradavanja Brune Bobana iz Marsonije, vidjeli smo da ga lopta u prsa nije jako pogodila. Bio je to lagani udarac, ali i on je, nažalost, bio koban za 25-godišnjaka.

- Nije bitna jačina udaraca nego gdje taj udarac završi. Tako je, nažalost, bilo i ovdje. I lagani udarac može dovesti do aritmije srca - kaže Ivica Smodek, liječnik Dinama i jedan od najuglednijih liječnika sportske medicine u Hrvatskoj.