Marsonia preokretom u sudačkoj nadoknadi pobijedila Mladost

2

 U 28. kolu 3. HNL istok na Stadionu kraj Save, NK Marsonia je ugostila NK Mladost iz Ždralova i pobijedila rezultatom 3:2.


U uzbudljivoj i vrlo rastrčanoj utakmici Marsa je povela preko Gudelja, na asistenciju Sivrića, već u petoj minuti. Isti igrač je imao i vrlo dobru prigodu u 24. minuti, ali ovaj put nije bilo preciznosti. No, gosti se nisu branili, dapače bili su ravnopravan protivnik cijelo prvo poluvrijeme pa čak su imali laganu terensku inicijativu koju su okrunili golom Pleića u 32. minuti za poravnjanje od 1:1. Poslije postignutog gola, nastavilo se igrati u dobrom ritmu na obje strane, ali je Mladost uspjela u 41. minuti doći i do vodstva od 2:1, ponovno preko Pleića, a na ispucavanje svog golmana.


U nastavku smo gledali nervoznu i mušku igru punu prekršaja, žutih kartona, prigovora sucu i s jedne i druge strane, sumnjivih situacija za penal, naguravanja. Nakon jedne situacije nad Bundavicom, domaći su tražili penal, nisu ga dobili. Najstrožu kaznu koju je sudac je svirao 20-ak minuta kasnije na Balentoviću, Bundavica ne koristi. Nakon toga, Marsa pokazuje karakter, ne predaje se te Bundavica u 88. minuti na asistenciju Balentovića izjednačava na 2:2. Marsa i dalje pritišće, linije se pomiču skroz pred suparnički gol gdje čak i kapetan Čanić zadnjih 10ak minuta pronalazi svoje mjesto.To se pokazalo dobitnom kombinacijom jer duboko u sudačkoj nadoknadi (90+4) Čanić pogađa za 3:2 i novu pobjedu Marse.

Poslije utakmice smo zamolili kapetana da nam prokomentira utakmicu i novu pobjedu na što je on rekao –Utakmica od samog početka, agresivna, puna ritma s puno promjena rezultata i s jedne i druge strane i na kraju možemo reći da smo zasluženo pobijedili. Zadnjih 15, 20 minuta ganjali smo svi izjednačenje, no uspjeli smo zabiti i taj treći. Pogodio sam ga i neizmjerno sam sretan. To ova ekipa zaslužuje, zaslužuje i više od ovog trenutnog mjesta no spletom okolnosti tu smo gdje jesmo. Nema predaje, glavu gore, idemo do kraja osvojiti Kup i što više bodova. Danas smo pokazali koliko smo jaki i da imamo karakter preokrenuti rezultat i to nakraju prvenstva. Ja sam ponosan na svoju ekipu i želio bih se posebno zaahvaliti ovim svim ljudima koji su ostali s nama do kraja i nadam se da smo im se makr malo odužili –zaključio je Marko.