Pobjeda Marsonije protiv NK Slavonije u teškoj i tvrdoj utakmici pred polupraznim tribinama

2

 U nastavku tragično prekinute utakmice 18.kola 3.HNL istok, NK Marsonia je na svom stadionu pobijedila NK Slavoniju iz Požege. Utakmica je imala i humanitarni karakter, prihod od prodanih ulaznica donirat će se roditeljima tragično preminulog igrača Brune Bobana.


Nakon minute šutnje za Brunu, utakmica je nastavljena od 8.minute. Gledatelji se još nisu ni smjestili na tribinama, kad je NK Slavonija izjednačila na 1:1 golom Šulca budući da je Marsa donijela prednost od 1:0 (Balentović) iz one prekinute utakmice. Igrala se tvrda i prilično negledljiva utakmica sa pokojom šansom kao što je bila ona, iz 34.minute, kapetana Čanića.


Na poluvrijeme se otišlo sa poravnatim rezultatom. Na povratku iz svlačionice, trener Špehar vrši dvostruku izmjenu, ulaze Ćubel i Prodanović, a igru napuštaju Bekavac i Rosandić. Ni izmjene ne donose veliku promjenu u igri, ali ipak u 52. minuti na asistenciju Sivrića, Gudelj pogađa za 2:1 i konačnu pobjedu. U 66. minuti Gudelj izlazi, a u igru ulazi Mišić. Do kraja utakmice još Sivrić pogađa vratnicu u 85. minuti iako bi bilo bolje da je opet asistirao jer mu je Mišić bio sam u šesnaestercu.. Recimo još da i prvi golman Marse nije igrao pa su nesigurne intervencije njegove zamjene, Tomaša još više unosile nervozu među igračima, a i gledateljima na tribinama.


Znam da je ovo još jedna specifična utakmica i trenutak za igrače i klub, ali ekipa koja pretendira vrhu tablice i višem rangu natjecanja, treba i mora bolje igrati, pogotovo protiv ekipa koje su pri dnu tablice. Međutim, također mora imati i bolju podršku s tribina jer 200-njak današnjih gledatelja je premalo pogotovu obzirom da je ovo bila i humanitarna utakmica.