Važna pobjeda Marsonije

2

 U 26. kolu 3.HNL Istok na Stadionu kraj Save pred 200-tinjak gledatelja, NK Marsonia je ugostila petoplasiranu ekipu NK Slavije iz Pleternice i pobjedila rezultatom 2:1.Utakmica je počela minutom šutnje za tragično preminulog tajnika ŽNS Vinka Bartolovića.


U ne baš pretjeranoj gledljivoj utakmici, Marsonia je ipak bila bolji protivnik i na kraju zasluženo pobijedila. Imala je inicijativu tokom cijelog prvog poluvremena, redale su se šanse, ali lopta nikako nije htjela u gol. To se mijenja u 31. minuti, kada na asistenciju Sivrića, Mišić pogađa za rezultat 1:0. Kako to obično biva u nogometu, kada promašuješ, bez obzira na inicijativu, druga ekipa će tu situaciju okrenuti u svoju korist. Tako su gosti u 41. minuti poravnali rezultat na 1:1 iz kaznenog udarca preko Abramovića.


Gotovo jednaku situaciju na terenu smo gledali i u drugom poluvremenu. Opet domaći napadaju, gosti se brane, redaju se šanse Gudelja, Čanića, Sivrića i u 69. minuti ipak trud dolazi na naplatu. Iz kaznenog udarca Bundavica pogađa za 2:1 što će se kasnije pokazati i konačnim rezultatom ove utakmice.


Po završetku utakmice, kapetan Čanić nam je rekao – Znali smo da nas čeka teška utakmica i da nam dolazi teži ritam utakmica, subota-srijeda. Važno nam je bilo uzeti ta tri boda da se napunimo sampouzdanjem pred polufinale Kupa i naravno zbog ovih ljudi koji su nas ostali bodriti u ovim teškim trenucim za nas, kada možda ne igramo toliko bajno. Ali dat ćemo sve od sebe da do kraja prvenstva osvjetlamo boje kluba i da ostvarimo što bolji rezultat.